Teatrul Metropolis o sarbatoreste pe "actrita anului" cu "Peste cu mazare"
La Teatrul Metropolis din Bucuresti, o mare actrita isi sarbatoreste astazi ziua de nastere. Si a ales sa vina acum pe scena, ca regizoare si protagonista, cu un spectacol al carui text Ana Maria Bamberger i l-a scris special, "Peste cu mazare". Regina, cum este adesea numita, marea actrita Olga Tudorache, implineste astazi 78 de ani. "Ar fi bine daca actorul si-ar putea mentine o tinerete si o curatenie sufleteasca, acel elan, acea cinste in a juca si a nu trisa!". Sunt sfatul si marturisirea unei artiste pentru care teatrul a fost si a ramas marea iubire.

Spectacolul "Peste cu mazare" a carui premiera avea loc acum trei ani, in sala fostului Theatrum Mundi revine in aceasta toamna in stagiunea noului Teatru Metropolis. E darul unei mari artiste, pentru cei care vor fi prezenti astazi, la ora 19.00, pentru a o sarbatori. "Cea care ne da mereu lectii despre valoarea cuvantului si a tacerii, cea care ne rascoleste sufletele cu fiecare aparitie, cea care a fost desemnata actrita anului de catre tinerii creatori ai Teatrului Metropolis", asa cum o prezinta colegii de scena, vine alaturi de Tamara Cretulescu intr-un spectacol care ne-o prezinta si in ipostaza de regizor. Actrita care nu da interviuri si care prea rar vorbeste despre ea se daruieste insa neconditionat atunci cand e pe scena. "Cine vrea sa afle ceva despre mine, sa vina la teatru".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.