Nici nu avea dusmani. Nici cazuri rasunatoare in care sa fi gresit fata de clientii ei, ca sa spui ca ar fi putut fi vorba despre o rapire in scopul razbunarii. Vreo doua cazuri de furt, o calomnie si un dosar de trafic de droguri, in care in urma cu trei ani a obtinut condamnare cu suspendare. (Violeta Fotache)

Concluzia desprinsa din declaratiile rudelor, ale prietenilor, colegilor si vecinilor i-a facut pe anchetatori sa se intoarca in locuinta celor doi soti. Cu truse, substante si aparatura necesara depistarii oricaror urme. Astfel ca a aparut al doilea moment important pentru modul si directia in care au evoluat cercetarile procurorilor si politistilor. Cel in care au fost descoperite primele urme de sange. Stropi de sange, pete si urme de stergere a lichidului rosiatic au fost descoperite in mai multe incaperi din casa familiei Cioaca-Ghinescu. Mai exact in baie, in sufragerie si pe hol. Cercetarile efectuate de criminalisti au extins verificarile si asupra portbagajului autoturismului Peugeot 607, folosit de Cioaca. Si aici au fost gasite pete de sange, ca si pe tocul pistolului de politist. Si testele au dovedit ca sangele varsat apartine Elodiei.

Cristian Cioaca, cel care a dat-o disparuta pe sotia lui cinci zile dupa momentul pe care l-a dat anchetatorilor ca fiind cel al "evaporarii" Elodiei, a dat patru declaratii in fata procurorilor, prezentand unele neclaritati. Surse judiciare spun ca el se contrazice.