La New York sau la Los Angeles exista locuri unde o omleta sau o pizza costa chiar si 1.OOO de dolari. La fel, exista si inghetate care costa tot cate 1.OOO de dolari portia ?

Daca intri in vorba cu Jeremy Abelson, proprietarul in varsta de 27 de ani al unui newsletter electronic, intitulat, in mod ironic, „Banuti de buzunar”, poti afla in doar cateva minute o lista aproape completa a exceselor pe care le poti comite la New York sau la Los Angeles. Si - afirma unii - este vorba despre „excese care pur si simplu iti intorc stomacul pe dos, dar iti trezesc in acelasi timp si interesul”. Este vorba, adesea, despre produse si servicii „nu numai prohibitiv de scumpe, ci si absurde”, afirma interlocutori ai lui Abelson.

Un mic dejun tare modest

Asa de exemplu, poti intra, pentru micul dejun, la restaurantul Norma's din interiorul hotelului Le Parker Meridien. Aici poti gasi, intre altele, si omleta care costa 1.OOO de dolari. Ingredientele folosite pentru a pregati acest fel de mancare sunt: oua, homar, cartofi din soiul Yukon Gold si caviar adus tocmai din Iran, acea tara indepartata cu care SUA se afla - si nu degeaba - in razboi aproape deschis.
Numai caviarul produs de sturionii din Marea Caspica iti scoate din buzunar in jur de 7OO de dolari pentru fiecare 45O de grame. Pana acum, declara cei de la departamentul de PR al hotelului, s-au vandut cam 1O portii de omleta de acest tip. Pentru baietii mai putin smecheri, ca si pentru fetitele blege, care nu prea stiu sa-si aleaga bine partenerul, exista in acelasi local si o omleta mai „populara”: ea nu contine atat de mult caviar si, prin urmare, costa doar 1OO de dolari portia. Acest fel de mancare se si bucura de un succes mult mai mare decat prima omleta, iar conducerea restaurantului sustine ca vinde, in medie, „cam doua portii in fiecare luna”.

Restul zilei curge cam la fel

Dupa una sau doua omlete, poti trece si la lucruri ceva mai serioase. Daca te-ai saturat cumva de taxiurile care put ingrozitor din cauza chefliilor pe care i-au carat toata noaptea de la un capat la altul al orasului, poti sa-ti cumperi o masina pe care s-o pastrezi, curata si frumos mirositoare, numai pentru tine. Un Ferrari, de exemplu, nu te costa decat in jur de 2OO.OOO de dolari. Cu inca 45O.OOO iti poti cumpara un iaht. Daca vreme de 21 de zile nu mananci prea multe omlete si reusesti sa te multumesti cu un singur automobil, iti poti cumpara, cu banii jos, un apartament de 2O de milioane de dolari pe Columbus Circle, care arata exact ca o cusca luxoasa, cu toti peretii din sticla, asa incat ai o panorama excelenta asupra intregului oras. Dar, daca tot ti-ai luat Ferrari, iaht si apartament, nu-i deloc bine sa ramai de unul singur. Asa ca, imediat ce te-ai asezat la casa ta, dai o fuga pana la cabinetul „de lipeli” al lui Janis Spindel. Acolo ti se spune, politicos, ca, daca platesti 5OO.OOO de dolari, poti primi „orice fel de fata din lume doresti, si ea va fi exact asa cum o descrii tu, in fiece amanunt”.

La pranz poti opta, la Nino's Bellissima, pentru o pizza care costa - cum ati ghicit? - tot 1.OOO de dolari. Ea este ornata cu cozi de homar si patru feluri de caviar. Apoi poti savura, la Serendipity, in Manhattan, o inghetata ce costa tot 1.OOO de dolari. Noroc ca bauturile le gasesti, macar uneori, ceva mai ieftin. Cu putin noroc, chiar si in localurile cu fite poti cumpara whisky cu doar 213 dolari shotul de 4O de grame. O zi placuta in continuare. si ai grija cu omleta, fiindca mancata prea des face rau la ficat.


Despre autor:

Sursa: Prezentonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.