Unul dintre succesele ultimelor doua stagiuni ale TNB este muzicalul "Chicago". Regizorul catalan Ricard Reguant ne introduce in culisele spectacolului creat de el in Romania, acum trei ani.
Jurnalul National: Este cel de-al treilea sezon - si ultimul! - de reprezentatii cu spectacolul "Chicago", pe cea mai importanta scena a Romaniei. Cum simtiti ca s-a transformat actul dvs. artistic, prin timp?
Ricard Reguant: Lucrul cel mai important pentru mine a fost ca am putut transforma in realitate un vis, ce in anumite momente parea sa se converteasca in cosmar. Au fost necesari doi ani pentru ca acest proiect sa se materializeze; in acest timp am pregatit artistii pentru a canta si dansa in stilul Fosse, ceea ce a constituit o experienta noua pentru toata lumea. in momentul de fata incepem deja sa avem actori si actrite, dansatori si cantareti capabili sa faca fata unor provocari asemanatoare. Aceasta este evolutia cea mai importanta pe care a avut-o spectacolul: faptul ca a creat, intr-un anume fel, un stil.

Monica si Ilinca, garantia reusitei

Daca ar fi sa schimbati ceva in spectacol (decoruri, actori, coregrafie, lumini etc.) cum ati lua-o de la capat? Ce greseli n-ati mai face?

Cel mai dificil lucru cu care ne-am confruntat a fost partea tehnica: lavaliere, lumini robotizate... inca nu existau in Romania destui tehnicieni familiarizati cu aceste tehnologii. Singurul lucru pe care
l-as schimba ar fi ziua premierei... daca am fi avut o saptamana in plus, nu am fi suferit atat de mult... desi intotdeauna, in cele din urma, spectacolul iese. Oricum, ceea ce m-a impresionat cel mai mult in timpul repetitiilor generale a fost dorinta de a reusi, de a merge mai departe a echipei, in mod special a Monicai si a Ilincai. Eu plecam pe la ora 3:00 dimineata si le vedeam repetand pe culoare, iar cand reveneam la ora 8:00, le gaseam tot acolo. Cu o asa echipa era imposibil sa nu reusesti!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.