Un mare succes de public, aplauze ce pareau a nu lua sfarsit, rechemari insistente la rampa salii de concerte de aici, de la Bruxelles, din marele complex de la Palais des Beaux-Arts.

Asa au fost primiti recent muzicienii romani si bulgari, mezzosoprana Ruxandra Donose, pianistul Gheorghi Tcherkin, orchestra Filarmonicii bucurestene, Corul Academic National al Radiodifuziunii din Sofia, colective artistice conduse de dirijorul Horia Andreescu, de maestrul de cor Metodi Matakiev. La concert au asistat in calitate de invitati de onoare presedintii celor doua tari, domnul Traian Basescu si domnul Ghiorghi Parvanov, de asemenea - in calitate de gazde - membrii familiei regale a Belgiei.

Evenimentul a fost prilejuit de momentul inaugurarii festivalului artelor europene, „Europalia", o manifestare ampla ce se desfasoara pe parcursul a nu mai putin de patru luni, o suita de evenimente artistice sustinute in acest an de artisti din cele 27 de tari ce compun actuala structura a Uniunii Europene. Sunt concerte, expozitii, spectacole cu caracter teatral, coregrafic, cinematografic, literar artistic...

Un privilegiu special, acela al inaugurarii Festivalului, a fost oferit artistilor din Romania si din Bulgaria, tari intrate in acest an in marele club, in clubul select al structurii Uniunii Europene.
Prima "Rapsodie" pentru orchestra de George Enescu a constituit punctul initial al concertului, momentul care a declansat, realmente, fluxul simpatiei, caldura cu care au fost primiti artistii invitati a deschide cea de-a 21-a editie a Festivalului "Europalia".

Au mai fost prezentate "Rugaciune", lucrare vocal-simfonica datorata compozitorului bulgar Naiden Andreev, de asemenea, o veritabila salba de celebre arii din opere etalate de mezzosoprana Ruxandra Donose, momente primite cu enorma caldura de publicul bruxellez, de invitatii de onoare ai concertului de deschidere a Festivalului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.