Pelicula “California Dreamin’” a castigat premiul pentru cel mai bun lungmetraj la festivalul Ellensburg din statul Washington, spre surpriza organizatorilor, pentru ca a fost inscris foarte tarziu in competitie, potrivit NewsIn.
Filmul lui Cristian Nemescu, premiat si cu trofeul sectiunii “Un Certain Regard” la Cannes 2007, a fost inscris in festivalul american cu doar cateva zile inainte de inceperea evenimentului (4-7 octombrie) si organizatorii nu l-au mai putut adauga in programul oficial. “Este uimitor ca s-a intamplat”, a spus Popovic. “Juriul nostru a avut doar o singura zi in care a putut vedea filmul inainte sa dea verdictul si chiar spre surprinderea mea - si eu am fost cel care a insistat ca filmul sa fie inclus in program, de cand l-am vazut in festivalul de la Sarajevo - decizia a fost unanima.

“Pelicula va avea o proiectie duminica seara, in inchiderea evenimentului la care au rulat peste 50 de filme din 20 de tari, iar coordonatorul festivalului a spus ca presimte ca spectacolul va fi unul cu casa inchisa, pentru ca filmul a facut valva in festival. Bazat pe un scenariu de Cristian Nemescu si Tudor Voican, filmul porneste de la o intamplare reala petrecuta in 1999, in timpul conflictului din Kosovo, cand un sef de gara dintr-un sat romanesc a oprit un tren NATO. Armand Assante interpreteaza rolul capitanului Jones, care transporta prin Romania un radar NATO. Din distributia filmului mai fac parte, printre altii, Razvan Vasilescu, Jamie Elman (“CSI: NY”, “Disparuti fara urma”), Maria Dinulescu, Ion Sapdaru, Andi Vasluianu si Gabriel Spahiu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.