Unul dintre liderii partidului de dreapta Alianta Nationala (AN), Gianni Alemanno, a lansat vineri un apel pentru organizarea, in 13 octombrie, a unui protest fata de violentele comise in special de romani, relateaza cotidianul Il Giornale.

Alemanno a lansat apelul, dupa ce un ciclist italian a stat mai bine de 49 de zile in agonie si apoi a murit, fiind agresat de doi romani, informeaza NewsIn.

"Exprimand solidaritatea mea si a intregului partid fata de apropiatii lui Luigio Moriccioli, asistam neputinciosi, cu manie si durere la consecintele unui fapt tragic care putea fi evitat. De aproape un an, AN denunta situatia alarmanta a securitatii din Roma si care cere masuri impotriva rromilor. (...) Deja agresiunile, furturile si violentele, comise in general de romani, sunt la ordinea zilei si incepe, din pacate, sa se ajunga si la primele fapte sangeroase: cetatenii nu se mai simt in siguranta si din acest motiv in 13 octombrie vom iesi in strada", a subliniat politicianul.

Si alte persoanlitati si-au exprimat regretul fata de moartea ciclistului si solidaritatea cu familia acestuia.
"Moartea lui Luigi Moriccioli este o tragedie care loveste nu numai familia sa, ci intregul oras. Vreau sa imi exprim apropierea de sotie si de fiica Roberta", a declarat si primarul Romei Walter Veltroni, la scurt timp dupa moartea sportivului.

"Aceasta stire ma intristeaza profund si, alaturi de miscarea politica pe care o reprezint, sunt aproape pentru familie. (...) Familiei Moriccioli ii transmitem cele mai profunde condoleante", a declarat si coordonatorul regional al Forza Italia, Francesco Giro.

Moartea ciclistului agresat de romani se alatura altor incidente in care au fost implicati romani in Italia si care au sporit din ce in ce mai mult nemultumirea opiniei publice. Curentul anti-imigranti romani din Italia s-a intensificat mai ales in urma incidentului petrecut saptamana trecuta la Nomentano, unde un roman a fost executat in stil mafiot si alti doi au fost grav raniti, in rafuiala dintre doua bande rivale.

Asociatiile de romani din italia si un consulat romanesc au primit mesaje de amenintare, iar o grupare extremista necunoscuta care a revendicat un incendiu in care au murit patru copii rromi de origine romana, a amenintat cu atentate pana cand rromii vor parasi tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.