Daca va fi sau nu zapada la sfarsitul anului nu stiu nici meteorologii, dar romanii s-au grabit sa faca rezervari la munte, la hotel sau pensiuni. Tarifele pornesc de la 1.363 lei de persoana, intr-o camera la un hotel de doua stele la Sinaia si includ cazare pentru cinci zile, mic dejun si masa festiva pentru noaptea dintre ani.
Aceleasi servicii ajung la 1.750 lei, la un hotel de patru stele. Chiar si asa, deja 20% din locuri sunt rezervate. Doar pentru petrecerea din noaptea de Revelion la complexul Aro Palace, din Brasov, pretul este de 600 de lei, de persoana. Pentru cei care doresc sa petreaca mai multe zile la munte, in cadrul aceluiasi complex, sunt si pachete de servicii de trei, patru si cinci zile de cazare, cu mic dejun inclus si cina festiva.
Pensiunile montane din Maramures, Bucovina si Valea Prahovei au anuntat preturi rezonabile, care pleaca de la 100 lei/noapte. Chiar daca majoritatea hotelurilor nu si-au stabilit inca meniul, patronii vor oferi multe surprize. Pentru a atrage cat mai multi turisti, acestia promit sa aiba evenimente inedite, moderne sau traditionale.

In Grecia, doar cu 229 euro

Romanii au prins gustul vacantelor in strainatate, unde serviciile sunt de calitate, iar tarifele scazute. De exemplu, o excursie de cinci zile, in Paralia Katerini din Grecia, costa 129 de euro, plus 299 de lei, si include masa festiva de Revelion, cazare patru zile la un hotel de patru stele, in camera dubla, vizita la Meteora, Sofia si Salonic. Transportul se face cu autocar nou, cu toate dotarile.
Pentru Bulgaria, au aparut deja primele oferte la Nisipurile de Aur: cinci nopti costa 390 euro de persoana. Si in Austria, la pensiunile din Alpi, preturile sunt decente: pleaca de la 394 euro/persoana, sapte nopti la hotel de doua stele.