Pungile din plastic de unica folosinta, cu efectul lor poluant pe termen lung demonstrat anul acesta in Marea Britanie, fac obiectul unei campanii in tarile UE si nu numai.
Trebuie descurajate prin taxare, sau pur si simplu interzise prin lege? Alternativele exista, totusi campania de descurajare a utilizatorilor de pungi de plastic „one way” ajunge greu de la nivelul local la acela al autoritatilor nationale. Si mai greu ajunge aceasta campanie la nivelul autoritatilor europene, pentru ca abia apoi ea sa inceapa o aventura transatlantica, spre Statele Unite, unde American Plastics Council din Arlington, Virginia, are o viziune proprie asupra realitatii: din sacii de plastic consumati anual pe plan mondial (intre 500 de miliarde si un trilion), doar mai putin de trei la suta devin factori poluanti. Englezii au propriile lor statistici: punga de unica folosinta este utila pentru 20 de minute (fata de cateva saptamani in cazul altor ambalaje), dupa care nu dispar timp de 400 de ani.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.