Muzeul National de Istorie a Romaniei gazduieste o expozitie de fotografie inedita

Vernisajul apartine elvetianului Georg Gerster si cuprinde 251 de fotografii ale unor situri antice. Este prima expozitie pe plan mondial care aduce o privire globala prin intermediul fotografiilor arheologice din avion.

Opera lui Gerster este impartita in 12 sectiuni tematice, cuprinzand in total 78 de situri din patrimoniul cultural mondial si intinzandu-se, din punct de vedere geografic si temporal, de la vestigiile preistorice din Stonhenge in Anglia, de la celebrul turn Babel din Irak, Palmira din Siria, Orasul caravanelor, desenele monumentale enigmatice de la Nazca din Peru pana la zidul chinezesc si la mormintele scitice din Federatia Rusa.

La aceasta expozitie, intitulata "Zbor in trecut", se adauga 74 de fotografii ale spatiului cultural romanesc.

Cele 74 de fotografii care alcatuiesc sectiunea „Priviri asupra trecutului Romaniei" ofera o imagine asupra celor mai importante monumente culturale de pe teritoriul actual al Romaniei.

Selectia s-a orientat dupa acele monumente care ocupa astazi un loc-cheie in evolutia artei, fiind considerate reprezentative in regiunile locuite de romani, printre care 16 fac parte din patrimoniul cultural mondial.Fotografiile acestui vernisaj au putut fi admirate si la British Museum din Londra si in Capitala Culturala Europeana, Sibiu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.