Multi pensionari raman fara ajutorul de caldura din cauza maririi pensiilor. In timp ce pensiile se maresc incepand cu 1 noiembrie, plafonul veniturilor in functie de care se acorda ajutoarele pentru incalzire va fi majorat abia de la 1 ianuarie.

Potrivit hotararii Guvernului, de anul viitor, de ajutoarele de caldura vor beneficia cei ale caror venituri sunt mai mici de 615 lei pe luna pe membru de familie. Asta inseamna ca plafonul a fost majorat fata de iarna trecuta cu 115 lei. Subventia va fi acordata in functie de venitul net mediu lunar obtinut pe membru de familie.

Pentru perioada noiembrie - decembrie 2007, limita de venituri pana la care se acorda compensarea facturilor de incalzire ramane cea de anul trecut, adica 500 de lei. In acest caz, familiile cu venituri de pana la 125 de lei pe membru de familie vor beneficia de o compensare a facturii de 90%, in timp ce familiile cu venituri cuprinse intre 250 si 290 de lei pe membru de familie vor plati doar jumatate din factura.

Cea mai mica subventie, adica 10%, va fi primita de familiile cu venituri cuprinse intre 440 si 500 de lei pe membru de familie. Ajutorul pentru incalzire va fi acordat in acest an pentru 1.530.000 de familii si persoane. De la 1 ianuarie 2008, persoanele cu venituri de pana la 155 lei pe membru de familie vor plati doar 10% din factura. De cealalta parte persoanele cu venituri intre 540,1 si 615 lei pe membru de familie vor suporta 90% din valoarea facturii de incalzire.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.