La Festivalul Animatiei vor rula productii din Franta, China, Cehia, Polonia, Spania si Romania

"Am reusit sa strangem 25 de filmulete (animatii romanesti, n. red.), foarte interesante unele dintre ele, ceea ce demonstreaza ca la noi se fac filme de animatie (...)", a declarat intr-o conferinta de presa, Mihai Mitrica, citat de Mediafax, unul dintre organizatorii festivalului, subliniind insa faptul ca animatorii romani nu primesc sprijin pentru realizarea productiilor lor.

A doua editie a Festivalului International de Animatie "Anim'est" (5-14 octombrie, cinematografele Elvira Popescu, Europa si Union) din Bucuresti va prezenta cinci sectiuni competitive, dar si filme-vedeta in cadrul sectiunii "Mozaic", workshop-uri si expozitii de benzi desenate. Vor rula productii din Franta, China, Cehia, Polonia, Spania dar si romanesti - Mihaela (foto) si Miaunel si Balanel.

In afara de cele patru lungmetraje care vor intra in competitie, alte sapte titluri vor fi puncte principale de atractie ale festivalului: "Arthur et les Minimoys" (2006, regia Luc Besson), filmul care va deschide festivalul si care spune povestea micutului Arthur, pornit intr-o calatorie pe taramul unor fiinte numite Minimoys; "Tales of the Rat Fink" (2006, regia Ron Mann), un documentar animat fara prejudecati, care isi propune sa lupte cu toate armele impotriva mitului Disney;


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.