Fiecare unitate de invatamint preuniversitar va fi evaluata si va primi un calificativ
Toate scolile trebuie sa-si faca public raportul de evaluare interna a calitatii, pentru anul 2006-2007, pina pe 10 octombrie. Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamintul Preuniversitar (ARACIP) trebuie sa evalueze, conform legii, scolile din Romania o data la trei ani. Insa fiecare scoala trebuie sa-si prezinte anual reportul pe calitate. „Comisiile din cadrul fiecarei unitati de invatamint care se ocupa de asigurarea calitatii vor intocmi fise descriptive ale scolii. Ei pot alege ca pentru fiecare indicator sa existe si un fel de calificativ, cum ar fi excelent, foarte bine, bine, satisfacator, nesatisfacator sau cu stegulete albastre, galbene, rosii sau simple culori“, spune Serban Iosifescu, presedintele Agentiei de Asigurare a Calitatii.

De exemplu, culoarea va avea o semnificatie, si anume: albastru reprezinta calitatea, rosu arata ca scoala are probleme.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.