Cetatea Alba-Iulia amesteca grija pentru monumente cu delasarea.Ramane insa sentimentul reconfortant ca, intr-o zi, totul va arata ca la carte

In a patra zi a turului celor 7 minuni ale Romaniei, am ajuns de la cetatile dacice la Cetatea Alba-Iulia. Ca sa eviti aglomerarea de pe DN 7 pe ruta Orastie-Sebes, dupa Sibot se poate face stanga, catre Vintu de Jos.

De acolo, soseaua te scoate chiar langa Alba-Iulia. La prima intersectie importanta din oras, cea de la gara, se face stanga si, in cateva minute, apare parcul de la Platoul Romanilor, kilometrul zero al turului cetatii. Locuri de parcare gratuite se gasesc suficiente in jurul acestuia.

Prima surpriza placuta este un panou modern, portocaliu, inconjurat de un rondou cu trandafiri, care iti indica un traseu pentru a vizita portile monumentale ale cetatii de tip Vauban. Panoul este amplasat in fata uneia dintre intrarile in parcul de pe Platoul Romanilor. In centrul acestuia, o fantana arteziana dinamica deseneaza arabescuri de apa.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.