Directorul de investitii al companiei Metrorex, Stefan Rotaru, a declarat pentru NewsIn ca au fost livrate pana acum 17 trenuri noi in conditiile in care contractul cu firma suedeza Bombardier Transportation prevede livrarea unui lot de 26 de trenuri noi. "Valoarea totala a investitiei este de 165 milioane euro, fonduri provenite dintr-un credit al Bancii Europene de Investitii si din alocatie bugetara", a precizat Rotaru.

Potrivit lui Rotaru, pana la sfarsitul lunii decembrie vor fi livrate alte trei trenuri, iar in primul semestru al anului viitor ultimele sase trenuri.

Trenurile de metrou au o configuratie de sase vagoane, avand culoare intermediare de trecere intre ele cu latimea de 1,5 metri, usi laterale culisante si geamuri fixate etans pe usi. Un tren are 216 locuri pe scaune, patru din cele sase vagoane sunt motorizate, cu aer conditionat in cabina si ventilare fortata in compartimentul pentru pasageri.

Achizitionarea trenurilor a fost inclusa in programul strategic de dezvoltare a societatii Metrorex, care vizeaza cresterea calitatilor serviciilor de transport cu metroul in conditii de siguranta si confort.