Circa 20 de persoane s-au strans ieri, in apropiere de Primaria Romei pentru a protesta fata de tratamentul aplicat romanilor in Italia, in schimb, manifestantii au fost filmati si intervievati de peste 30 de jurnalisti si supravegheati de 100 de carabinieri, informeaza NewsIn.

Partidul Romanilor din Italia si Partidul Impreuna pentru Italia au organizat in cursul zilei de ieri un miting in fata Primariei din Roma pentru a protesta fata de afirmatiile primarului Walter Veltroni referitoare la imigrantii romani. Veltroni ar fi declarat saptamana trecuta ca "75% din totalul arestatilor la Roma in perioada ianuarie-august 2007 sunt romani".

Manifestatia a fost convocata pentru ora 17.00 in piata San Marco. Sapte asociatii ale romanilor isi anuntasera participarea, pentru a se plange ca in Italia ar fi fost declansata o adevarata campanie impotriva romanilor, insa comunitatea romanilor de la Roma nu s-a mobilizat cu adevarat pentru acest protest.
Protestatarii care au fost totusi prezenti la miting, au spus ca Primaria Romei le-a promis o intalnire, in data de 10 octombrie, cu un consilier local, potrivit BBC.

Un reprezentant al Ambasadei Italiei la Bucuresti, Luigi Estero, a declarat ca autoritatile din Italia incearca sa gaseasca noi metode de a aborda problema migrantilor. Estero a reamintit ca o dezbatere pe aceasta tema a avut loc in vara intre primarul Romei, Walter Veltroni, si primarul Bucurestiului, Adrian Videanu.

Autoritatile din cele doua state vor incerca sa desfasoare programe comune prin care romanii din Italia fie sa fie ajutati sa se integreze in comunitatea de acolo, fie sa fie repatriati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.