Chiar daca, de cele mai multe ori, refuza sa isi exteriorizeze sentimentele, sotii sufera si ei efectele destramarii casniciei
Indiferent de ce partener al cuplului este vorba, divortul ramane una dintre cele mai dureroase realitati cu care o persoana se confrunta intr-un moment al vietii. Psihologii citati de abc.com sustin ca efectul divortului este intotdeauna naucitor, chiar daca cei doi soti au cazut de acord sa se desparta.
Chiar daca opinia comuna considera ca femeile si copiii sunt primii afectati intr-o asemenea situatie, specialistii au constatat ca si barbatii sufera din cauza dezechilibrului pe care o despartire o provoaca in viata lor.
Deoarece barbatul a fost considerat dintotdeauna sustinatorul si protectorul familiei, partea sa mai slaba a fost de cele mai multe ori ignorata. Insa psihologii ne reamintesc ca si acestia au sentimente si temeri si sufera la auzul vestii potrivit careia partenera de cuplu isi doreste divortul.
Ideea respingerii de catre sotie este probabil cea mai puternica lovitura pe care o poate primi echilibrul emotional al unui barbat. Cei mai multi dintre barbati aleg sa pastreze ascunsa aceasta durere, afisand in exterior o masca de nepasare.
Barbatii refuza sa accepte vestea divortului
Specialistii au ajuns la concluzia ca la inceput este mai greu pentru un barbat sa creada ca toata aceasta suferinta i se intampla tocmai lui.
El tinde sa primeasca vestea divortului impreuna cu tot ceea ce implica acesta ca pe un vis urat sau o gluma pe care nu o savurati. Acest mod de gandire, desi normal pentru barbatii care nu privesc divortul ca pe o cale de rezolvare a problemelor casniciei, nu face decat sa prelungeasca suferinta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.