Politistii i-au prins pe principalii suspecti in cazul uciderii tinarului de 20 de ani, Alin Andrusceac, omorit pentru ca era mai bun la un joc video de curse cu masini

Alin Andrusceac, in virsta de 20 de ani, elev in clasa a XII-a la Colegiul Tehnic „Petru Maior“ din Bucuresti, a fost gasit mort in locuinta sa din Calea 13 Septembrie, marti, in jurul orei 13.00, de catre sora acestuia. Fata l-a cautat, ingrijorata ca Alin nu-i raspundea la telefon. L-a gasit legat de miini si de picioare, intins pe jos in sufragerie. Casa era ravasita, dar usa nu era fortata.

Politistii Serviciului Omoruri din Politia Capitalei si procurorii au audiat 35 de persoane in acest caz. In final, s-au oprit asupra lui Robert Tecuceanu, 20 de ani, si Marian Popescu, 21 de ani, ambii fara ocupatie, din Capitala. Ei mai fusesera vazuti si de alti martori intrind in casa victimei. Pe parcursul anchetei suspectii si-au schimbat declaratiile, dar in final au recunoscut ca s-au certat cu victima din cauza jocului pe calculator Need for Speed: Carbon.

Oamenii legii i-au retinut pe cei doi marti seara, in jurul orei 22.00, chiar in fata blocului baiatului omorit. Era locul in care Robert Tecuceanu si Marian Popescu se intilneau in mod obisnuit. Cu ajutorul lor, in cursul zilei de ieri, anchetatorii au refacut filmul crimei. Astazi, ei vor fi dusi in fata magistratilor, acuzati fiind de omor si omor deosebit de grav, pentru care ar putea primi 15 ani de inchisoare.

„Luni noapte, victima se intorcea de la un meci de fotbal din cartier si s-a intilnit cu cei doi suspecti in scara blocului, pe care ii cunostea de doua, respectiv de o luna. I-a invitat in apartamentul sau, dar au cumparat mai intii doua sticle de vin. Au jucat poker, apoi au trecut la calculator si au jucat, pe rind, NFS (n.r. - Need for Speed), a declarat procurorul Maximilian Balasescu.

Inspectorul principal Radu Gavris, seful Serviciului Omoruri din Politia Capitalei, a dat si alte detalii. El a explicat ca jocul a durat de la ora 24.00 si pina in jurul orei 2.30. „Au spus ca erau foarte suparati ca victima se descurca mult mai bine decit ei la acest joc si au inceput sa se certe pe aceasta tema“, a spus Gavris.

Robert Tecuceanu a mers la un moment dat la toaleta si, cind s-a intors, a observat ca Alin inca se juca la calculator, iar linga el era o vaza din lemn. Si-a descarcat furia pe amicul sau, administrindu-i doua lovituri zdravene in urma carora acesta a cazut de pe scaun. Alin a apucat sa zica doar „ce-mi faci?“, au povestit suspectii. Tecuceanu si Popescu si-au pus manusi de menaj pe care le-au gasit in baie si l-au legat de miini si de picioare pe prietenul lor cu mai multe cirpe. Apoi, cu doua cabluri de la calculator, au incercat fara succes sa-l sugrume. Au facut asta si cu o perna. S-au gindit si ca, atunci cind Alin isi va reveni, va merge cu siguranta la politie. Erau din ce in ce mai convinsi ca o crima era inevitabila. „Se temeau ca gemetele lui vor fi auzite de vecini si atunci i-au mai pus o cirpa in gura si l-au mai batut. A fost batut cam trei ore“, a declarat procurorul Maximilian Balasescu.

Cei doi au ravasit casa in cautarea banilor, dar au gasit doar o bancnota de un leu. S-au multumit sa plece cu un telefon mobil si cu calculatorul. Pina sa fie deconspirati, au urmarit impreuna stirile la televizor pentru a-si da seama daca vor fi descoperiti. Marti au mers in oras si au aruncat in trei locuri calculatorul, tastatura acestuia si telefonul mobil. Aveau, au spus ei anchetatorilor, si constiinta incarcata.

Desi suspectii au declarat ca l-au omorit pe Alin din cauza jocului, anchetatorii sint convinsi ca de fapt ei au cautat bani. Baiatul avea o situatie materiala destul de buna. Locuia singur, de 15 ani, intr-un apartament din centrul Bucurestiului, dar primea bani si de la parintii care erau divortati. Mama este plecata in Italia, iar tatal este om de afaceri. Pe parcursul anchetei, unul dintre suspecti a declarat ca Alin era dator la el cu cinci lei. O data cu marturisirea crimei, politistii au recuperat si lucrurile furate din casa. (Georgeta Ghidovat)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.