Editia din acest an a Festivalului "Carte si Arte" incepe azi si se termina duminica

Gazduita de Teatrul de Opereta "Ion Dacian", cea de a cincea editie a Festivalului "Carte si Arte", organizat de Asociatia Difuzorilor si Editorilor si Noi Distributie, se va derula in perioada 4-7 octombrie. Zilnic, pe langa cele 10% reducere pe durata intregului eveniment in intervalul orar 13.00-14.00, se mai aplica o a doua reducere de 15 procente in cadrul asa-numitei happy hour.

Oficial, "Carte si Arte" se deschide azi, la orele 14.00, cu un vernisaj multiplu: * icoane - Ioana Gruianu si Valeriu Stoica * pictura - Alexandra Meiloiu, Alexandra Radu, Tudor Meiloiu, Gabriela Radu, Mihaela Broscaru, Ana Maria Vasilescu * sculptura - Laurentiu Macarie. "Sa va spun o poveste" este tema concursului de creatie literara si grafica ce va fi lansat imediat dupa vernisaj. Urmeaza, apoi, un recital de chitara clasica sustinut de Dan Stancu, student in anul trei al Academiei Nationale de Muzica. Institutia-gazda propune, de la orele 16.00, spectacolul "Opereta rade, canta si danseaza".

Ziua Sebastian

Intreaga zi de maine ii este dedicata lui Mihail Sebastian - inclusa special in programul festivalului deoarece luna aceasta se implineste un veac de la nasterea lui Josef M. Hechter (adevaratul nume al scriitorului). Proiectul coordonat de Doina Papp va debuta la pranz, odata cu lansarea unei noi editii a romanului "Accidentul" (Editura Vox), in prezenta istoricului literar Geo Serban si a directorului Institutului Cervante, Jose Garigos, traducatorul in limba spaniola a operei lui Sebastian. Vor mai fi prezentate si alte lucrari - cum ar fi "Jurnal II. Jurnal indirect (1926-1945)", cu prefata de acad. Eugen Simion, editie ingrijita de Tesu Solomovici - aparute la Editura Hasefer si Noi Distributie.

Urmeaza informatii audio-video despre cel comemorat: orele 13.00 - documentarul "Sebastian" de Lucia Hossu Longin; prezinta prof. Ion Candea, directorul Muzeului Judetean Braila * orele 14.30 - filmului "Jocul de-a vacanta"; prezentare, discutii, amintiri cu Geo Saizescu, Alecu Croitoru si actori, interpreti ai rolurilor. Doua ore mai tarziu este programata dezbaterea pe tema: "Bucataria romaneasca in context european - cu cartile pe masa " organizata de Editura Paralela 45 si lansari de carte in prezenta autoarelor: "Bucataria romaneasca" de Maria Soimu, "Ieftin, rapid, gustos" de Crina Decuseara, "Retete de Pasti" de Simona Lazar si Simona Chiriac, "Bucataria iernii" de Adriana Trandafir, "Bucatarie traditionala" de Stela Popescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.