Romania participa pentru prima data la Europalia, un festival bianual de mare anvergura din Bruxelles, intre 3 octombrie 2007 si 3 februarie 2008. Tinerii cineasti autohtoni ocupa prim-planul manifestarii.
Editia 2007 este dedicata celebrarii a 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, iar Romania si Bulgaria au statut de invitat de onoare la aceasta manifestare prestigioasa patronata de Maiestatea sa Albert al II-lea.

In cadrul festivalului de arta „Europalia.europa”, Muzeul Cinematografiei si Cinemateca Regala din Bruxelles si Muzeul de Arte Vizuale de la Anvers gazduiesc, in perioada, 4 - 31 octombrie, o panorama a cinematografiei romanesti, care cuprinde filme romanesti inedite, realizate incepind cu anii '70 si pina in prezent. Intoarcerea cinematografiei romanesti pe scena internationala, dupa lunga perioada comunista, seamana, in viziunea expertilor europeni, cu povestea binecunoscutei Cenusarese: putine elemente lasau la inceput sa se vada finalul fericit - recunoasterea europeana si internationala culminata cu Palme d'Or de la Cannes.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.