Dabija si Damian intra in lumea Teatrului Radiofonic
Luni (8 octombrie), Teatrul National Radiofonic organizeaza, incepand cu ora 11.00, la barul Ramada-Majestic, o auditie cu public a spectacolului-eveniment "Pauza Regelui", la realizarea caruia au colaborat personalitati marcante ale teatrului romanesc actual, alaturi de echipa de creatie a proiectului Dramaturgi romani contemporani, coordonat de Magda Dutu. "Pauza regelui" este un spectacol care marcheaza debutul la Teatrul National Radiofonic al unuia dintre cei mai importanti regizori romani actuali, Alexandru Dabija. Un debut la Teatrul National Radiofonic este si pentru tanarul dramaturg Marius Damian, autorul textului.

Aflat la apogeul unei cariere artistice spectaculoase, numarand peste 40 de spectacole de teatru in 30 de ani de activitate, cu numeroase premii in palmares, bun cunoscator al mediului teatral national si international - regizorul Alexandru Dabija debuteaza la Teatrul National Radiofonic, cu un spectacol avand la baza un text al tanarului dramaturg Marius Damian - actor, licentiat al Academiei de Arta Teatrala Szeintgyorgy Istvan din Tg. Mures. In anul 2004, la Gala Tanarului Actor HOP, Mangalia, - a primit Premiul pentru Cel mai bun actor. Textul sau, "Pauza regelui", scris intr-o cheie moderna, cu umor, simplu, dar incitant si pentru regizori, si pentru actori, propune o tema de meditatie: "Am avut si inca mai am o fascinatie pentru tema <<regelui si a alaiului sau>>.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.