Citeva sute de scrisori si de fotografii descoperite de curind intr-o valiza scot la iveala informatii inedite despre biografia compozitorului italian, potrivit „The Observer“.

Viata personala a autorului „Boemei“ a fost marcata de scandal: in 1909, sotia lui Puccini, Elvira, a socat comunitatea acuzindu-l in public ca ar avea o relatie extraconjugala cu o servitoare, pe numele ei Doria Manfredi. Aceasta a fost atit de traumatizata de scandalul care a urmat incit s-a sinucis bind otrava. Reputatia i-a fost insa reabilitata cind o investigatie a stabilit ca Doria era virgina la momentul decesului. Sotia lui Puccini a fost data in judecata pentru fals in declaratii si condamnata la cinci luni de inchisoare. Dar, pentru ca muzicianul a platit 12.000 de lire familiei servitoarei, Elvira nu a petrecut nici o zi dupa gratii.

Scrisorile nou descoperite demonstreaza ca Puccini a avut o aventura de lunga durata cu verisoara Doriei, Giulia. Cea dintii facea doar oficiile de curier pentru ca amantii sa poata comunica prin scrisori. Relatia extraconjugala a durat timp de ani buni, Giulia avind si un fiu cu Puccini.