Autoritatile incearca sa scape de efortul financiar de tip "ajutor la nevoie" pentru inlaturarea pagubelor provocate de dezastrele naturale
Proiectul asigurarii obligatorii a locuintei a fost aprobat de Guvern. Asigurarea obligatorie acopera doar pagubele provocate ca efect direct al calamitatilor naturale, nu si pe cele provocate ca efect indirect.

Recentele "rabufniri" ale naturii au readus in atentie o mai veche problema - protectia locuintelor impotriva dezastrelor naturale. Autoritatile incearca de cativa ani sa scape de efortul financiar de tip "ajutor la nevoie" pe care ar trebui sa-l dea persoanelor afectate de dezastrele naturale printr-o lege privind asigurarea obligatorie a locuintelor. Proiectul acestui act normativ a fost deja aprobat de Guvern la sfarsitul lunii august, fiind transmis Parlamentului pentru dezbatere in procedura de urgenta. Legea va intra in vigoare la data de intai a lunii urmatoare celei in care se publica in Monitorul Oficial, iar persoanele fizice si juridice vor fi obligate sa isi asigure locuintele impotriva dezastrelor naturale incepand cu data la care se implinesc 90 de zile de la publicarea in Monitor a deciziei Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor prin care se constata infiintarea sistemului de asigurare obligatorie a locuintelor.
Este de asteptat ca asiguratorii sa inceapa in scurt timp competitia privind atragerea de asigurati, folosindu-se de faptul ca nu peste foarte mult timp legea va fi obligatorie pentru toti posesorii de locuinte, promovand produse de asigurare in avanpremiera. Momentul poate fi speculat pentru ca ofertele vor fi atractive ca pret si acoperire. Ce trebuie insa sa urmareasca asiguratul pentru a-i fi recunoscuta polita in momentul in care legea va intra in vigoare


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.