Devenit celebru pentru productia „Decreteii“, Florin Iepan isi va prezenta la Sibiu documentarul „Lugosi: The Fallen Vampire“, inspirat din viata actorului de origine romana Bella Lugosi, celebru dupa ce a interpretat rolul lui Dracula in 1931 si care a devenit obsedat de personaj. In cadrul ASTRA Film Fest, documentarul este prezentat in premiera mondiala, urmind sa fie apoi preluat de canalul Arte, in cadrul unei seri tematice despre sarbatoarea Halloween.

International, Europa, Romania si Student sint cele patru sectiuni competitionale din acest an. 14 dintre cele mai recente productii de pe mapamond vor concura pentru titlul de Cel mai bun film al sectiunii International, iar alte 16 pelicule vor incerca sa ne convinga ca spectacolul surprins de ele pe batrinul continent e cel mai bine redat.

Cel mai mare festival de acest gen din sud-estul Europei nu uita nici de tara gazda a festivalului, iar 13 filme ne aduc imagini din Romania. Descoperirea si promovarea unor tineri regizori si producatori din intreaga lume sint una dintre constantele festivalului de la Sibiu, asa ca si in acest an vor fi prezentate 12 filme realizate de tineri, in cadrul sectiunii Student.