Nutritionistii spun ca un meniu cat mai variat din punct de vedere al culorilor ne poate tine departe de bolile de inima sau de cancer
Pentru a ne mentine sanatatea trebuie sa avem o alimentatie cat mai diversificata, care sa ne furnizeze necesarul zilnic de proteine, grasimi, carbohidrati, fibre, vitamine si minerale. In opinia nutritionistilor, o dieta echilibrata inseamna alimente cat mai variate coloristic. Studiile stiintifice intreprinse in ultimii ani au scos la iveala faptul ca anumite substante existente mai ales in fructe si legume pot tine la distanta multe afectiuni, printre care bolile de inima si cancerul.
Afectiuni precum cancerul sau bolile de inima sunt atribuite, de cele mai multe ori, efectelor radicalilor liberi - molecule care distrug celulele sanatoase din corp. Totusi, factorii de mediu, precum poluarea, radiatiile, pesticidele, fumul de tigara sau ierbicidele pot constitui si ele o sursa de radicali liberi. Daca organismul nu poate repara celulele afectate de actiunea radicalilor liberi, acestea sunt mai expuse riscului de a deveni canceroase.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.