Inspectorii CSM care au analizat activitatea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea au atras atentia ca starea criminalitatii la granita de vest a tarii a inregistrat, in ultimul an, o rata de crestere de 22,4%
Dupa ce au studiat dosarele instrumentate de procurori, inspectia a aratatintr-un raport ca motivele acestei cresteri a infractiunilor sunt socio-economice, administrative si legislative.
„Situatia economica instabila, somajul, cresterea inegalitatii economice, slabirea controlului social. Criza de autoritate si credibilitate a unor organisme ale statului. Coruptia, insuficienta sistemului de sanctiuni si pedepse fata de aparitia unor noi forme de criminalitate (criminalitatea organizata) etc".
Statistic, pe raza Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea - care are competente in judetele Bihor si Satu Mare - au fost intrumentate, in 2006, 32.983 de cauze penale, fata de 23.948 de cauze, in anul 2005 (in crestere cu 37,7%), si au solutionat 12.179 de cauze, fata de 10.750 - in anul 2005 (in crestere cu 13,2%).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.