Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a criticat, ieri, situatia din serviciile de ambulanta, concluzionand ca pun in pericol viata populatiei
Raed Arafat reclama mai multe nereguli in serviciile de ambulanta care nu sunt sigure pentru viata si sanatatea pacientilor, dimpotriva: "Situatia este foarte rea, adica pot muri oameni din modul actual de organizare si din modul de delasare gasit la unele statii".
Din acest motiv, au fost declansate controale acolo unde au fost constatate probleme grave in
activitate. "Am gasit ambulante cu cheile la sofer acasa, iar masinile nu au putut fi deschise. Aceasta inseamna ca o ambulanta de urgenta este alocata unui singur sofer si nu poate fi folosita in mod eficient", a afirmat Raed Arafat, adaugand ca, din aceasta cauza, astfel de ambulante nu pot interveni in caz de accidente. El a dispus interzicerea totala a detinerii cheilor de la ambulante de catre soferi. Un astfel de caz a fost intalnit intr-un judet din Ardeal, nementionat insa.
Alte nereguli constatate sunt legate de faptul ca nu se respecta un ordin comun al ministrului Sanatatii si al ministrului Internelor, emis la sfarsitului anului trecut, privind clasificare si dotarea ambulantelor.
"Ordinul prevede fiecare tip de ambulanta ce dotare trebuie sa aiba pentru a se oferi pacientului o ingrijire corecta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.