Pavilionul multifunctional 2007 va mai gazdui, potrivit site-ului oficial al capitalei culturale, 13 evenimente pana pe 20 octombrie, cand va fi demontat. Printre acestea se numara Festivalul International de Muzica Contemporana Jazz&More, un targ international de carte si Decernarea Premiilor Arhitext Design, editia a VIII-a.

Cortul a gazduit de-a lungul anului evenimente majore precum Adunarea Ecumenica Europeana, Premiile UNITER, Festivalul International de Teatru si Festivalul International de Jazz. Pavilionul a fost montat in martie, dupa ce Primaria Municipiului Sibiu a semnat contractul de inchiriere. Conform contractului, firma Bento's Event Tent din Germania, castigatoarea licitatiei organizate de Primaria Sibiu in luna decembrie a anului 2006, va incepe dezinstalarea pavilionului din Piata Unirii (Cazarma 90) la sfarsitul lunii octombrie.
Valoarea contractului de inchiriere pe perioada martie-noiembrie 2007 a fost de aproximativ 650.000 de euro. Ultimele evenimente care au avut loc pe scena din Piata Mare au fost spectacolele din cadrul “Zilelor Culturii Romilor”. De la inceputul anului, pe aceasta scena au urcat artisti si trupe, printre care Goran Bregovici, Julio Iglesias, Jethro Tull, My Dying Bride si Within Temptation, dar si echipa filmului lui Cristian Mungiu premiat cu Palme d'Or la Cannes, “4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, pentru proiectia din programul Festivalului International de Film Transilvania.

Majoritatea evenimentelor din sezonul toamna-iarna al programului capitalei culturale sunt programate la Casa de Cultura a Sindicatelor, Sala Thalia, holul principal al primariei, in muzee si sali de teatru.