Presedintele UCM din zona Sfantu-Gheorghe, Gazda Zoltan, a declarat, astazi ca intervin foarte multe greseli atunci cand se fac procesele verbale de catre institutiile amintite, din cauza ca reprezentantii lor nu se inteleg cu oamenii si traduc altceva decat realitatea.

„Atunci cand sunt luate declaratii si cand omul e banuit ca e vinovat, trebuie sa i se dea sansa sa fie inteles corect. Este o mare ilegalitate sa nu fie traducatori in interiorul acestor institutii. La Tribunal, la institutiile publice, exista traducatori si persoane la relatii cu publicul care cunosc limba maghiara”, a declarat Gazda Zoltan.

Presedintele UCM spune de asemenea ca cele mai multe plangeri vin din mediul rural. In acest context, UCM solicita rezolvarea acestei probleme pana la sfarsitul acestui an, in caz contrar, vor depune o plangere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNDC).

Seful Inspectoratului Judetean de Jandarmi Covasna, Adrian Faur, a declarat insa, in cursul zilei de ieri, ca fortele din Jandarmerie sunt gata sa raspunda oricarei solicitari din teritoriu. Comisarul-sef a afirmat categoric ca, in general, patrulele sunt formate din echipe mixte si ca nu exista o problema de comunicare intre jandarmerie si populatie.