Eliminarea treptata a subventiei la termoficare va umfla factura cel mai probabil din ianuarie 2008
Evolutia tarifelor la termoficare, gaze si alte utilitati va modifica preturile la intretinerea din aceasta iarna. Potrivit calculelor Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania (FAPR), media intretinerii pentru aceasta iarna va fi de 933 de lei/persoana la garsoniera si de 2.663 de lei/ familie de patru persoane la un apartament cu patru camere. Diferentele de pret fata de iarna trecuta depind de deciziile primariilor fata de acordarea sau nu a subventiilor.

Aceste estimari, facute de FAPR vizeaza apartamentele care sunt dotate cu contoare si repartitoare. In cazul in care aceste facilitati lipsesc, intretinerea pentru toata iarna la o garsoniera este estimata la 1.297 de lei, iar pentru apartamentul cu patru camere la 3.975 de lei.
"Calculele facute de noi includ subventia. In conditiile acestea, intretinerea este comparabila cu cea de anul trecut. Fara subventie valorile pot fi mult mai mari", spune presedintele FAPR, Radu Opaina. Potrivit cerintelor UE, incepand cu luna ianuarie 2008, statul roman trebuie sa renunte treptat la subventia pentru termoficare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.