Peste 100 de artisti europeni, printre care si actorii romani Maia Morgenstern, Alexandru Repan, Virgil Ogasanu, Sorin Cocis, Tudor Aaron Istodor, s-au imbarcat, la Viena, pe vapor, pentru un periplu ce urma sa dureze doua saptamani.

Acum vreo sase ani, Catalina Buzoianu si Virgil Ogasanu, pe taram romanesc, au initiat, prin intermediul Institutului International de Teatru Mediteraneean, ambitiosul proiect „Odiseea Dunarii", ce consta in calatorii culturale pe Marea Neagra, Marea Mediterana si pe Dunare.

Dupa editiile din 2001 si 2003, iata ca, si in acest superb inceput de septembrie, peste 100 de artisti europeni, printre care si actorii romani Maia Morgenstern, Alexandru Repan, Virgil Ogasanu, Sorin Cocis, Tudor Aaron Istodor, precum si naistul Nicolai Draghia s-au imbarcat, la Viena, pe vapor, pentru un periplu ce urma sa dureze doua saptamani.

De aceasta data, evenimentul a marcat aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana. De-a lungul itinerariului dunarean au fost programate escale in Austria, Slovacia, Ungaria, Serbia, Bulgaria si Romania. Actori, muzicieni, poeti si dansatori au sustinut spectacole, au participat la discutii despre interferentele culturale, in diverse orase de pe malul Dunarii.

O autentica punte a prieteniei si culturii care s-a incheiat pe 14 septembrie, la Teatrul „Nottara", partener, in acest an, la proiect si punct final.

La Turnu Severin, initiatorul proiectului, Virgil Ogasanu, a jucat Iona de Marin Sorescu, in regia Monei Gavrilas. (Sa nu uitam ca aceasta productie a Teatrului „Nottara" se joaca de peste patru ani cu deosebit succes, ca a facut turnee in tara si in strainatate, ca a participat la prestigioase festivaluri. Fireste, si la Turnu Severin a fost primita cu multa emotie.)


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.