Un regizor roman, Radu Afrim, si unul ungur, Arpad Schilling, se bat in spectacole la Sfintu Gheorghe, intre 24 si 28 septembrie.
In secuime are loc, incepind de alaltaieri, TAMper2 (Teatrul „Andrei Muresanu“ pentru doi), o confruntare romano-maghiara, de fapt o intilnire teatrala intre doi regizori importanti din Romania si Ungaria, Radu Afrim, cel mai reprezentativ regizor al valului nou din teatrul romanesc, si Arpad Schilling, un regizor-budapestan, inovator si multipremiat.

Radu Afrim este prezent la Sfintu Gheorghe cu spectacolele „Plastilina“, montat la Teatrul „Toma Caragiu“ din Ploiesti, „joi.megaJoy“, de la Teatrul Odeon si „Alge. Bernarda's House Remix“, o productie a Teatrului „Andrei Muresanu“ din Sfintu Gheorghe, gazda evenimentului. Arpad Schilling vine la duelul cu Radu Afrim cu montarile „Pescarusul“, „Hamlet.ws“, dupa Shakespeare, cu texte din Biblie si din William Blake, Georg Buchner, Eminem, Goethe, Allen Ginsberg, Atilla Jozsef, Janos Pilinszky.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.