Cutiile ce contin mai mult de 30 de pastile din medicamentul Aulin, pe baza de nimensulid vor fi retrase de pe piata, informeaza NewsIn.

Agentia europeana pentru reglementarea medicamentelor de uz uman a stabilit ca medicamentul nu trebuie folosit mai mult de 15 zile la rand. Potrivit directorului Agentiei Nationale a Medicamentului, farmacist Mariana Badulescu masura pe care o prevede agentia, este aceea de a retrage formele de prezentare care contin mai mult de 30 de unitati de medicament Aulin, pe pachet.

De asemenea Mariana Badulescu a declarat ca EMEA a decis ca acest medicament sa nu fie folosit mai mult de 15 zile succesive, sa nu fie adiministrat copiilor sub 12 ani, iar bolnavilor cu insuficienta hepatica sa le fie administrat doar sub supraveghere medicala.

Mariana Badulescu a explicat totusi ca, medicamentul Aulin pe baza de substanta activa nimensulid nu prezinta niciun pericol daca este administrat conform prescritiei medicale si potrivit recomandarii medicilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.