Premiul, acordat pentru al patrulea an, este cunoscut ca unul dintre evenimentele ce reprezinta o rampa de lansare pentru filmele straine in Statele Unite. Castigatorul de anul trecut a fost Pedro Almodovar cu pelicula "Volver".

Filmul lui Mungiu va concura alaturi de pelicula "Control", cu Alexandra Maria Lara si regizata de Anton Corbijn, "The Diving Bell And The Butterfly", de Julian Schnabel, "Persepolis", de Marjane Satrapi si Vincent Paronnaud sau "Silent Light", de Carlos Reygadas, informeaza NewsIn.

Printre cei care au ales nominalizatii se numara editorul de la Screen Daily Mike Goodridge, alaturi de jurnalisti ca Dan Fainaru, Manuel Grosso, Nicole Guillemet, Jim Hamilton, Sandra Hebron, Allan Hunter sau Richard Moore.

Filmul lui Cristian Mungiu a fost premiat anul acesta cu cea mai inalta distinctie a Festivalului International de Film de la Cannes, Palme d'Or, si a acumulat si o serie de alte trofee, dar si admiratia si respectul intregii lumii cinematografice.

"4 luni, 3 saptamani si 2 zile" a fost ales cel mai bun film al anului si de 248 de critici de film, membri ai Federatiei Internationale a Criticilor (FIPRESCI).