„4 luni, 3 saptamini si 2 zile“ concureaza la un nou premiu, pe numele sau LUX. Cistigatorul va fi ales in urma voturilor exprimate de 785 de membri ai Parlamentului European.
Proaspat inaugurata distinctie le da politicienilor de pe vechiul continent sansa de a selecta la prima mina ce li se pare mai bun din productia cinematografica europeana, potrivit „Hollywood Reporter“. LUX a fost prezentat in premiera la cea de-a 55-a editie a Festivalului de Film de la San Sebastian. Dincolo de importanta simbolica, noul premiu ii va oferi cistigatorului si facilitati privind distributia in Uniunea Europeana. Parlamentul de la Bruxelles va achita costurile subtitrarii peliculei in toate cele 23 de limbi europene oficiale, ocupindu-se si de productia de copii ale lungmetrajului. LUX este prima distinctie care se va acorda in urma voturilor directe a 785 de membri alesi ai europarlamentului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.