Profesoara prinsa ca a luat bani pentru un examen face parte dintr-un sistem in care testele pot fi promovate cu "atentii"

Copiii din Romania intra in sistemul de invatamant de la varsta de 3 ani, cand sunt inscrisi in grupa mica la gradinita, de cele mai multe ori gratie pachetului sau plicului consistent pe care-l depun parintii la secretara, director sau inspector.

Putine sunt cazurile in care recunosc ca au dat „ceva” pentru un loc bun la gradinita, si asta numai in cercurile de prieteni apropiati. Orice cuvant scapat in alta parte ar putea duce, in opinia lor, la inlaturarea copilului.

Sistemul s-a mulat dupa tendinta pietei, astfel ca tratativele nu mai incep de la celebrul cartus de tigari sau pachet de cafea, ci de la un plic cu euro. Numarul bancnotelor creste proportional cu varsta copilului si cu ciclul de invatamant din care face parte. Si, atata timp cat exista oferta, va exista si cerere.

Cazul profesoarei care a fost prinsa in flagrant luand mita de la doi studenti ce sperau sa ajunga candva medici stomatologi este doar unul dintre exemplele care evidentiaza „metastaza” sistemului.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.