Pe numele lui Florean Micu, un timisorean stabilit la Milano, sunt inregistrate nici mai mult nici mai putin de 800 de masini, scrie cotidianul italian “La Stampa”.
Insa individul nu e de gasit, chiar daca e cautat de autoritatile italiene de ceva vreme. Pare a fi o fantoma. Insa o fantoma care “stie” foarte bine ce face. Autoturismele sunt luate la mana a doua din Germania, duse in Italia, unde sunt reconditionate si apoi vandute unor cetateni de etnie roma.
Din cand in cand, acestia apar la volanul unor masini de lux si fac prin intreaga Peninsula adevarate raliuri. Cand sunt implicati in accidente rutiere, justificarea soferilor este simpla: “Masina asta? Nu stiu, mi-a fost impumutata”.
Acest Florean Micu are carte de identitate si chiar figureaza ca proprietar al unei firme care se ocupa cu activitati comerciale de “angro de vehicule uzate”. Afacerea, condusa de “fantoma” a fost descoperita de politistii din Torino, care si-au anuntat colegii din Milano, in speranta ca cineva va reusi sa dea de urma individului.
La adresa unde ar trebui sa se afle, conform documentelor, nu exista nici o persoana cu numele acesta. Autoritatile italiene sunt de parere ca numele e doar unul de imprumut.
Pentru ca varsta titularului este de doar 20 de ani si, in al doilea rand, pe majoritatea masinilor inregistrate pe numele lui si oprite in trafic, in Italia, aveau pe parbriz un fluturas de asigurare fals.
Aceste indicii duc la ipoteza ca in spatele acestei “afaceri” este cineva care pregateste toate documentele. Italienii au deja in vizor o familie de romi.
O mie de acte pe aceeasi adresa
Brasoveanul Gheorghe Boros ar putea sa intre usor in Cartea Recordurilor. Pe adresa acestuia, din comuna Arin, situata la granita dintre judetele Brasov si Covasna, figureaza cu domiciliu stabil nici mai mult, nici mai putin, de 1.000 de persoane.
Totul a inceput in urma cu trei ani, cand doi tineri de etnie roma nu aveau acte de identitate, au cumparat un teren si pentru a incheia contractul aveau nevoie de domiciliu stabil.
“Mi-a fost mila de ei, ca fara acte de identitate nu existau pe pamantul asta. D-aia am acceptat sa-i iau in spatiu pe toti si sa le fac buletine pe adresa mea”, a spus mandru de fapta lui Gheorghe Boros.