Femeile bogate, casatorite si cu studii superioare au mai multe probabilitati de a avea baieti, fata de femeile sarace si cu o sanatate precara, care tind sa nasca mai mult fete

Cercetatorii americani au analizat 50 de milioane de persoane si au descoperit ca mamele de "conditie buna" - casatorite, educate si tinere - au adus pe lume mai multi baieti decat mamele de "conditie proasta", anunta Daily Mail, prezentand un studiu publicat in Proceedings of the Royal Society.

RISCUL BARBATILOR

Motivul este unul simplu, acela ca femeile sunt mai puternice decat barbatii. Deci, potrivit teoriei evolutioniste, femeile care traiesc in comunitati sarace sunt predispuse la a da nastere la fete care sa asigure supravietuirea familiei, pentru ca barbatii risca sa moara mai tineri.

INDIA SI CHINA

Studiul oglindeste conditiile sistemelor educativ si de sanatate in randul oamenilor de culoare din Statele Unite. Timp de multe decenii, mamele de culoare au nascut un procent mai mic de baieti fata de mamele albe, care au avut, in medie, cu sapte baieti mai multi la mia de nasteri. Studiul a mai subliniat implicatiile acestui fenomen pentru tari sarace precum India si China, unde s-a practicat uciderea copiilor de sex feminin din cauza imposibilitatii evitarii excesului de fiice.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.