Conducatorii auto care folosesc hands free-uri sunt de patru ori mai expusi accidentelor decat cei care conduc in stare de ebrietate
Cercetatorii britanici avertizeaza ca folosirea indelungata a telefonului ne poate crea serioase probleme de sanatate precum afectiuni ale auzului sau tumori cerebrale. In plus, ei sustin ca soferii care folosesc dispozitive de tip hands free in trafic sunt mult mai expusi pericolului de a face accidente.
Folosirea telefonului mobil mai mult de o ora pe zi poate provoca probleme serioase ale auzului, afirma specialistii britanici, citati de "DailyMail". Utilizatorii manifesta dificultati in intelegerea unor cuvinte. Studiul a fost prezentat in cadrul unei conferinte pe teme O.R.L, ce a avut loc in Statele Unite.
Dr. Naresh Panda, unul dintre cercetatori, a explicat ca efectele asupra auzului pot fi cauzate de radiatiile repetate pe care telefoanele le transmit, afectand astfel urechea interna. "Primele semne care vin sa avertizeze ca ceva nu este in regula sunt: caldura resimtita in interiorul urechii, un sunet ascutit si continuu, precum si senzatia repetata de urechi infundate", a explicat dr. Naresh Panda.
Reactii cu 30% mai incetinite
Cercetarea a mai relevat ca si conducatorii auto sunt de patru ori mai expusi riscului de a provoca un accident. Aceasta deoarece ei au reactiile cu 30% mai lente in comparatie cu cei care au consumat bauturi alcoolice sau cei care au depasit limita permisa de viteza. Reflexele soferilor sunt, de asemenea, incetinite cu 50% comparativ cu cei care nu a consumat niciun fel de bauturi alcoolice.
Gazdele unei emisiuni difuzate de canalul Discovery, "Mith Busters" au demonstrat pericolul pe care-l reprezinta hands free-urile pentru soferi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.