Peste 85 la suta dintre romani cred ca cel mai potrivit tratament impotriva schizofreniei este comunicarea cu familia si prietenii, astfel ca majoritatea persoanelor cu astfel de probleme ajung doar in stare grava la un specialist psihiatru, este concluzia unui studiu realizat ieri de Asociatia Romana de Psihiatrie Comunitara (ARPC), de Agentia de Monitorizare a Presei si de Fundatia Concept.
Directorul Centrului National pentru Sanatate Mintala, Mugur Ciumageani, a declarat, la prezentarea studiului, ca munca reprezinta o constanta care poate sa-i ajute pe cei care sufera de boli mintale pe termen lung. Problema este insa ca acestor oameni nu prea li se ofera de lucru-majoritatea angajatorilor care au participat la cercetare au invocat “teama” ca principal motiv pentru care refuza colaborarea cu persoanele diagnosticate cu boli mintale. Psihiatrul Adela Salceanu a adaugat ca, spre exemplu, schizofrenia are o incidenta de unu la suta, insa 20-30% dintre cei diagnosticati cu aceasta boala pot duce o viata normala, astfel ca teama angajatorilor deriva din lipsa de informare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.