Premierul Tariceanu le-a promis astazi, reprezentantilor Uniunii Studentilor din Romania, ca va vorbi cu ministrul educatiei astfel incat drepturile studentilor, precum cel de reprezentare in forurile de decizie, dreptul la bursa si la un loc in camin sa fie reglementate in noua lege a invatamantului.

Premierul a vizitat astazi, caminul din Belvedere, ocazie cu care doi reprezentanti ai Uniunii Studentilor din Romania i-au spus ca, doleantele lor nu se regasesc in noua lege a invatamantului. Aceasta, in ciuda dezbaterilor organizate de ministrul educatiei acum doua saptamani, la Costinesti, pe tema legii invatamantului.

"De principiu, va exista intotdeauna o componenta sociala la care nu vom renunta. S-ar putea ca ministrul educatiei sa aiba o viziune usor diferita care sa vizeze competitia, stimularea calitatii, pentru ca nimanui nu serveste sa scoatem studenti pe bada rulanta", a declarat Tariceanu.

In ceea ce priveste deficitul de locuri in camine, premierul a spus ca vor fi construite camine noi pe masura ce vor fi incheiate reparatia si renovarea caminelor vechi, informeaza NewsIn.

Premierul a explicat astfel, ca exista o presiune foarte mare in Romania, avand in vedere ca in tara noastra 40% dintre stundeti solicita un loc in camin, in timp ce in UE, media este de doar 10%.

In acelasi timp, cu ocazia vizietei sale, premierul a amintit si problema administratorilor carea cer spaga pentru un loc in camin, si le-a cerut studentilor sa reclame astfel de cazuri.

"Fac un apel sa incercam sa diminuam problema cu spaga", a spus premierul, spunand ca stie ca aceasta "afacere" se face de catre conducerea facultatilor in colaborare cu comitetele studentesti. "Camerele trebuie date dupa criteriul veniturilor familiale pentru ca este un serviciu social", a subliniat premierul.

Doleantele studentilor sunt justificate insa, de faptul ca, aproape 35.000 de studenti nu vor avea loc in camine in anul universitar ce va incepe pe 1 octombrie, deoarece s-au inregistrat 140.000 de cereri. Cele mai grave situatii se inregistreaza astfel, in centre universitare din Bucuresti, Timisoara, Cluj sau Iasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.