Bucurestenii sunt nevoiti sa respire un aer din ce in ce mai poluat, iar vara – sa indure saptamani intregi de canicula, dupa ce mai mult de jumatate din spatiile verzi au fost distruse

Chiar daca, ieri,oamenii politici au plantat 150 de copaci in Parcul Tineretului, mai e mult pana cand Bucurestiul va avea spatii verzi suficiente.
Centura verde si parcul promis in zona Vacaresti sunt proiecte care nu pot fi deocamdata puse in aplicare.

Constructii in loc de copaci

Dupa 1989, multe dintre spatiile verzi ale Capitalei au disparut, iar in locul lor au aparut noi cartiere de locuinte, birouri si magazine. S-au taiat pomi, cu autorizatie si fara, pentru a face loc noilor constructii, iar autoritatile nu s-au gandit deloc la efectele defrisarilor masive.
Astfel am ajuns sa avem foarte mult praf, aproape 280 de tone/kmp, de 10 ori mai mult decat in alte capitale europene, poluare in atmosfera si zile insuportabil de fierbinti vara.
Aproape 60% din spatiile verzi ale Capitalei au disparut, ajungandu-se de la 35 de milioane de metri patrati de zone verzi la doar 13 milioane, dupa cum a precizat Florin Vasiliu, vicepresedintele Asociatiei Expertilor de Mediu.
In ceasul al 12-lea, edilii au anuntat ca vor lua masuri pentru a reface vegetatia din Bucuresti. La nivel de declaratii toate par bune si frumoase, insa cu practica e mai greu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.