Muzeul National al Literaturii Romane (MNLR) si Biblioteca Centrala Metropolitana din Bucuresti isi vor deschide sambata noaptea portile, in mod gratuit pentru public, in cadrul Noptii Albe a Muzeelor.
Astfel, Muzeul Literaturii si sediul Central Mihail Sadoveanu al Bibliotecii Metropolitane isi vor prelungi programul in noaptea de sambata spre duminica, permitand accesul vizitatorilor in mod gratuit in institutii. Potrivit MNLR, publicul va putea vedea, in cadrul “Noptii albe a Muzeelor”, expozitia multimedia “Euroliteratur” si expozitia aniversara “Intre pamant si mare - aniversare Joseph Conrad. 150 de ani de la nastere”. Biblioteca Metropolitana anunta ca toti cei interesati vor avea acces gratuit la toate serviciile institutiei. Manifestarea “Noaptea Alba a Muzeelor” a fost initiata in 2005 la propunerea lui Renaud Donnedieu de Vabres, ministrul Culturii si Comunicarii din Franta, cu scopul de a atrage spre muzee un public cat mai numeros. Astfel, “Noaptea muzeelor” s-a alaturat altui eveniment organizat din 1999 - “Primavara muzeelor”.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.