Sarbatoare in capitala, de Ziua Bucurestiului. Se implinesc 548 de ani de atestare documentara, iar in Capitala vor fi organizate o serie de manisfestari de amploare. Serbarile ua inceput joi dimineata cu o actiune de plantat copaci.

La aceasta actiune au fost invitati sa participe toti cei 41 de parlamentari de Bucuresti, inclusiv premierul Calin Popescu Tariceanu, primarii de sector, actori si jurnalisti. Tot astazi va fi lansata campania de prevenire a accidentelor de circulatie, manifestarile din acest an fiind dedicate sigurantei motociclistilor si pietonilor.

Astfel, intre orele 18.00 si 19.00 va fi organizat un mars al motociclistilor pe traseul Piata Constitutiei - Bulevardul Magheru - Piata Aviatorilor - Arcul de Triumf. Serbarile se vor incheia cu Noaptea Alba a Bucurestiului. Este pentru prima data cand Primaria Capitalei organizeaza o astfel de Noapte Alba - eveniment care se mai desfasoara in alte cinci capitale europene: Roma, Paris, Bruxelles, Riga si Madrid.

In noaptea de sambata spre duminica, intre orele 18.00 si 4.00 dimineata, in zona Piata Unirii - Piata Constitutiei - raul Dambovita vor avea loc mai multe spectacole sustinute de artisti locali, dar si din strainatate. O parada cu papusi inalte de patru metri sustinuta de o trupa din Italia, un spectacol de lasere si lumini sau un concert desfasurat pe o structura metalica, in timpul caruia artistii vor canta suspendati, sunt doar cateva dintre evenimentele la care bucurestenii sunt invitati sa participe


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.