Sa-ti duci masina pentru reparatii intr-un service auto reprezinta o adevarata aventura. Cele mai multe service-uri nu au afisate la vedere nici avizele de functionare si nici listele cu preturile practicate pentru reparatii.
In cazul in care clientul merge pe incredere si lasa masina pe mana mecanicilor, acesta se poate trezi ca schimbatul unei usi dureaza chiar si doua luni sau ca o piesa originala a fost inlocuita cu alta defecta. Inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorilor ne sfatuiesc sa nu apelam la service-urile auto din spatele blocului si sa optam pentru cele care ofera garantie pentru lucrarile efectuate.
Pentru ca era tamponata usor, Alexandru S. si-a dus masina la un service respectabil din Capitala. Tocmai cand era increzator ca si-a rezolvat problema, hop si necazul. „Am sunat inainte de a merge sa-mi iau masina si bine am facut, pentru ca am aflat ca masina mea era in acelasi stadiu in care o dusesem cu doua saptamani in urma. Aveau aceeasi 'veste buna>> pentru mine ca piesele exista pe stoc, dar nu in Romania. Mi-au promis ca, in alte doua-trei saptamani, masina mea va fi ca noua.
I-am crezut... Ce alta solutie aveam?", ne-a povestit Alexandru. Tot pe incredere a mers si Florin C. „Dupa ce masina mea zacuse o luna intr-un service, m-am dus sa vorbesc personal cu cel care se ocupa de ea. Am constatat ca era neatinsa. Am vorbit cu sefu' de service si mi-a zis ca acum se apuca de treaba si intr-o saptamana e gata.