ArCuB organizeaza, pe 22 si 23 septembrie, un inedit spectacol de strada sustinut de trupa italiana „Le Arti per Via” (Mestesuguri pe Strazi).
Reprezentatia, ce va incepe in ambele zile de la ora 18.00, incheie manifestarile prilejuite de schimbul cultural romano-italian „Via Cultura” si prefateaza „Noaptea Alba” a Bucurestiului. „Le Arti per Via”, un amalgam reusit de grup folk, muzeu in miscare si teatru de strada, va aduce in mijlocul nostru 55 de mestesugari italieni. Acestia isi vor prezenta, interactionand cu publicul in acelasi fel in care o faceau si inaintasii lor bassanezi, meseriile si produsele. Cultura italiana se prezinta astfel publicului international intr-un mod divers, original, popular. Este vorba despre un mesaj al culturii si al spectacolului, dar si al cercetarii prin intermediul lucrului manual. Personaje precum florarul, vanzatorul de inghetata sau de umbrele isi vor incepe “ziua de munca” pe strazile Centrului Istoric in acelasi mod in care o faceau in vechime: cu batai in porti, cu strigate pentru a obtine un loc de munca sau pentru a-si vinde produsele. A doua etapa din spectacol este intrarea in “piata”. Ultima parte a spectacolului este si cea mai consistenta. Personajele ocupa mai mult spatiu: mestesugarii isi ocupa pozitiile, iar vanzatorii se plimba prin public, invitandu-l sa le cumpere produsele.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.