Vineri si simbata, compania Bjart Ballet din Lausanne va prezenta pe scena Teatrului National spectacolul „L’Amour, la Danse“, in cadrul Festivalului „Enescu“.
Show-ul reuneste zece fragmente din cele mai importante creatii ale celebrului coregraf Maurice Bejart, a carui activitate se intinde pe o jumatate de secol.

Prezenta pentru a doua oara la Bucuresti, in cadrul Intilnirilor JTI, prestigioasa trupa va dansa pe muzica clasica de Stravinski, Berlioz, Strauss, Bellini si Mahler, dar si pe melodii reprezentative ale secolului XX, din repertoriul lui Jacques Brel, Queen si U2. In mesajul sau catre spectatori, care e mai degraba o declaratie de dragoste, Maurice Bejart explica simbolic ce l-a indemnat sa realizeze acest spectacol: „Am fost luat de mina si m-am imbarcat cu Romeo si Julieta, acest cuplu-simbol pentru Amor si Dans, plecind intr-o calatorie in cautarea timpului cistigat. Va multumesc ca imi sinteti alaturi, 'L'Homme seul>> ('Omul singur>>) are nevoie de prietenia dumneavoastra atenta pentru a evita umbrele trecutului, un trecut care datorita dragostei ramine... Prezent“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.