Clopotelul a sunat, luni, pentru 3,4 milioane de elevi. Multi dintre acesti elevi nu au unde sa invete sau sunt nevoiti sa studieze in sali de clasa insalubre
Dar mai sunt si cazuri fericite. In doua localitati din judetul Valcea copiii au tot ce le trebuie pentru a putea invata. Ba chiar le sunt oferite prichindeilor mai mult decat acestia si parintii lor pot visa. Au in interiorul unitatii de invatamant pana si cazi cu hidromasaj. Asta pe langa sali de curs cu table electronice si camere de relaxare. Mai mult, cei peste 150 de elevi din Prundeni se pot spala direct la scoala. Si asta pentru ca anul trecut l-au suparat pe edilul localitatii, ca veneau murdari la cursuri. In consecinta, acesta a decis sa doteze scoala cu o cabina de dus cu hidromasaj. Si salile de curs arata ca in scolile europene. Vechea tabla a fost inlocuita cu una pe care li se afiseaza informatiile predate de profesori. Daca scoala arata ca una din Europa si profesorii trebuie sa se conformeze. Astfel, invatatorul nu va mai preda la catedra, ci va sta in mijlocul elevilor. Iar in pauze, joaca din curtea scolii este inlocuita cu navigatul pe internet. Ca sa nu fie invidiosi pe elevii din Prundeni, cei din Zavideni se mandresc si ei cu robineti cu senzori in toaletele scolii si cu o sala de biliard pentru recreere. De aceste dotari nu beneficiaza numai cei mici. In fiecare dupa amiaza, satenii vin la scoala pentru a invata cum sa utilizeze calculatorul. Renovarea scolilor a costat 500.000 de lei noi. Intreaga suma se pare ca ar fi fost suportata din bugetul primariei. Edilul nu contrazice autoritatile de la Bucuresti si spune ca i-au fost alocati ceva bani de la buget, dar nu i-au si ajuns in conturi.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.