Filmul lui Radu Gabrea, "Cocosul decapitat", este prezentat astazi la Bruxelles, in fata membrilor Parlamentului European, transmite NewsIn.

Filmul, o coproductie Romania-Germania-Austria, dupa romanul cu acelasi nume al scriitorului sas Eginald Schlattner, a fost propus de un europarlamentar, deputatul de Sibiu Ovidiu Gant, pentru participarea la concursul de film organizat de catre Parlamentulul European.

Forul legislativ al Uniunii Europene acorda un premiu pentru film, in urma unei jurizari realizate de catre specialisti. Juriul selecteaza dintre mai multe propuneri, trei filme care vor putea fi vizionate de publicul interesat la Parlementul European. In urma votului spectatorilor se va alege, pana la finele anului, castigatorul premiului.

Regizorii romani se afla astfel, chiar si in atentia europarlamentarilor. Filmul lui Cristian Mungiu premiat cu Palme d'Or la Cannes in 2007, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", a rulat de asemenea ieri seara la Bruxelles, in avanpremiera, in prezenta unor oficiali ai Comisiei Europene, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.