Social20 Septembrie 200712:56

Lectura de un minut

Sindicatele au propus un salariu minim pe economie de 700 de lei in 2008, cu 260 de lei mai mult decat in 2007, si urmeaza sa se intalneasca saptamana viitoare cu patronatele pentru discutii pe aceasta tema, a declarat, presedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

In 2007, salariul minim pe economie negociat intre sindicate si patronate, prin contractul colectiv de munca, este de 440 de lei, pentru muncitori necalificati si de 880 de lei, pentru studii superioare. Salariul minim stabilit de guvern, pentru bugetari este de 390 de lei.

Potrivit lui Hossu, in urma unei intalniri care a avut loc saptamana trecuta, cu reprezentantii patronatelor, sindicatele au propus majorarea salariului minim pe economie, in 2008, la 700 de lei, pentru muncitori necalificati si la 1.400 de lei, pentru persoanele cu studii superioare, informeaza NewsIn.

"Valoarea ceruta de noi este in conformitate cu ceea ce sindicatele au cerut intotdeauna dupa intrarea Romaniei in UE si anume salariul minim sa fie aproape de pragul de saracie. Dupa calculele noastre, luand in considerare inflatia si indicele preturilor de consum, 700 de lei ni se pare o valoare rezonabila", a declarat liderul sindical.

Bogdan Hossu a mai adaugat ca patronatele nu si-au exprimat inca o opinie in legatura cu cererea sindicatelor, dar au cerut o saptamana pentru a se consulta.

In cursul saptamanii viitoare, cele doua parti se intalnesc din nou pentru a negocia salariul minim pe economie, informeaza agentia NewsIn.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.